Суд в Харкові дозволив можливому спільнику “луцького терориста” вийти під заставу

Фото: suspilne.media

44-річного харків’янина, який, за версією слідства, міг відправляти зброю підозрюваному в захопленні заручників в пасажирському автобусі в Луцьку, взяли під варту на 60 днів з правом внесення застави в розмірі 175 тисяч гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Запобіжний захід можливому спільнику «луцького терориста» обрав в п’ятницю 24 липня Орджонікідзевський районний суд Харкова.

Слідчий Дмитро Дорошенко наполягав на утриманні під вартою.

Обрання такого запобіжного заходу мотивував наявністю зброї під час обшуків і ризиком незаконного впливу на свідків.

“…боєприпасів можуть свідчити про налагоджений збут вогнепальної зброї та боєприпасів в містах України, які пересилав безпосередньо М. Також М. може незаконно впливати на свідків та можливих співучасників злочину, який востаннє надсилав посилки через “Нову пошту” з невстановленим змістом особою, на місці мешкання яких на даний час не встановлено. Тобто для досудового розслідування необхідно встановити всіх свідків”, — сказав слідчий.

На засіданні підозрюваний визнав, що знайдена зброя належить йому та зазначив, що частина є зареєстрованою, частина — ні. Те, що торгував зброєю та боєприпасами, заперечив.

“Я нічого не приховував, не відмовлявся, не чинив опір, співпрацював та співпрацюю зі слідством. Визнаю свою провину та повністю розкаююся, що не здав раніше зброю через страх. В мене дві неповнолітні дитини, мати-пенсіонерка. Я не є пособником ніяких терористів і подібних організацій”, — заявив затриманий.

“Окрім цього, я підтримую конституційну владу України, допомагаю Збройним силам України протистояти окупації… Ніколи не був терористом і не торгував зброєю”, — додав чоловік.

Підозрюваний просив суд обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Запевняв, що не переховуватиметься від слідства та не заважатиме розслідуванню.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 21 липня співробітники СБУ та Нацполіціі затримали кількох спільників “луцького терориста” Максима Кривоша, в тому числі одного – у Харкові.

Поліція розповіла деталі затримання ймовірного спільника “луцького терориста”. Пізніше стало відомо його ім’я.

За даними поліції, затриманий в Харкові можливий спільник «луцького терориста» торгував зброєю.