У трьох районах Харкова проводять реконструкцію зон відпочинку (фото)

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові проводять реконструкцію Холодногірського скверу на вулиці Волонтерській, парку Перемоги на Салтівці і скверу на бульварі Юр’єва.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

У сквері на вулиці Волонтерській встановлять три великих ігрових блоки для дітей різного віку: 1-3, 3-7 і 7-10 років, розповів заступник директора Департаменту комунального господарства Євген Пасенов. Також побудують силовий спорткомлпекс, стрітбольний майданчик на три кільця, паркур-зону і малий скейт-парк, встановлять тенісні столи.

«Плюс до всього оновимо покриття на алеях скверу і зробимо додаткові доріжки, які вже протоптали люди. Також в сквері побудуємо новий туалет і будиночок «Харківзеленбуду» для господарських потреб, замінемо освітлення й встановимо огорожу від дороги, щоб убезпечити дітей», – розповів Євген Пасенов.

Роботи в Холодногірському сквері планується завершити до Дня міста.

Фото: city.kharkov.ua

Крім того, до 23 серпня планується відкрити після реконструкції центральну алею парку Перемоги. За словами Євгена Пасенова, на алеї замінять покриття, облаштують нові фонтани, освітлення, встановлять нові лавочки та урни, а також змонтують нову зливову каналізацію і систему поливу газонів.

Заступник директора департаменту зазначив, що Салтівка – найбільш густонаселений район, де живе близько 500 тис. людей. У районі є зони відпочинку біля джерел, а от великого сучасного парку, де люди могли б відпочити і позайматися спортом, немає.

«За площею парк Перемоги втричі більше саду Шевченка: якщо площа саду Шевченка становить близько 17,6 га, то парку Перемоги – 47 га. Реконструкція парку проходитиме подібно реконструкції саду Шевченка. Ми почнемо з центральної алеї, після чого будуть облаштовуватися бічні сторони, де будуть встановлені дитячі майданчики, великий урбан-парк, туалети, маса зон для відпочинку, спорту, велодоріжка», – розповів Євген Пасенов.

Також демонтажні роботи почалися в сквері на бульварі Юр’єва. За словами заступника директора департаменту, п’ять років тому його капітально відремонтували, але з урахуванням кількості людей, які там проводять час, і величини мікрорайону, сквер прийшов у поганий стан. Перед реконструкцією в ньому замінять тепломережі, потім оновлять фонтан, дорожнє покриття, освітлення, побудують великий урбан-парк. Терміни відкриття скверу на бульварі Юр’єва будуть визначені пізніше.

«Ми йдемо з центру в райони міста. Ще хочемо реконструювати Олексіївський лугопарк, але поки що там все на передпроєктному рівні», – зазначив Євген Пасенов.

Також він повідомив, що всього по місту ремонт виконується на 27 об’єктах комунального господарства, в тому числі з-за випадків вандалізму.