Рекетири під виглядом співробітників СБУ вимагали з підприємця 1,6 млн грн та € 40 тисяч

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Служба безпеки України викрила в Харкові організатора і учасників злочинного угруповання, які, погрожуючи фізичною розправою, вимагали гроші з підприємців, зокрема 1,6 мільйона гривень та € 40 тисяч від представника місцевого бізнесу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення в Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

За попередніми даними слідства, гроші з комерсанта «вибивали» учасники міжрегіональної банди, організованої харків’янином. Також до складу банди входили два представники кримінальних кіл столиці. Діяли вони під виглядом нібито співробітників Служби безпеки.

На вимогу зловмисників гроші потерпілий повинен був перевести на банківський рахунок одного з учасників банди. У разі відмови вони погрожували насильством і фізичною розправою.

В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели в Харкові і Києві п’ять обшуків за місцем роботи і проживання зловмисників.

Зараз вирішується питання про повідомлення організатору і двом учасникам угруповання про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК (вимагання) і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії. СБУ перевіряє можливу причетність фігурантів до скоєння інших тяжких злочинів.

Операція з викриття зловмисників проводилася спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала «продавців» посади губернатора Харківської області.

Фото: Владислав Абдула / Facebook