Поліція звільнила заручника, якого утримували у Харківській області

Поліція затримала 23 липня трьох підозрюваних у викраденні та незаконному утриманні чоловіка у Харківській області, заручника звільнено.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Група осіб викрала та незаконно позбавила волі 39-річного мешканця Харківської області. Чоловіки вимагали від батька заручника 20 тис. доларів за звільнення його сина та невчинення насильства стосовно нього.

“23 липня при передачі вказаної суми коштів в с. Гоптівка Дергачівського району Харківської області трьох зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України, а заручника звільнено”, – йдеться у повідомленні.

Лозівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу (вимагання, за попередньою змовою групою осіб, незаконне позбавлення волі за попередньою змовою групою осіб). Досудове розслідування здійснюють слідчі Лозівського ВП ГУНП в Харківській області.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюється коло інших осіб, причетних до скоєння злочину.