Всі харківські терапевти отримають можливість проводити відеоприйом пацієнтів до кінця літа – міськрада

Всі лікарі первинної ланки (терапевти або сімейні лікарі) харківських поліклінік отримають можливість проводити відеоприйоми пацієнтів вже до кінця літа.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на заступника мера міста з питань цифрової трансформації Олега Дробота.

За словами Дробота, зараз такі відеоприйоми вже проводять понад 300 харківських лікарів.

“Зазвичай до послуг відеозв’язку вдаються, коли потрібно виписати рецепт за програмою “Доступні ліки”, отримати направлення на діагностику або аналізи, а також у разі повторного прийому”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Не заперечуючи важливості “традиційного прийому”, Дробот зазначив, що у багатьох випадках харків’яни тепер зможуть не витрачати час і поговорити з лікарем по відеозв’язку.

Для цього необхідно на сайті Helsi.me вибрати свого терапевта або сімейного лікаря, натиснути “Зареєструватися на прийом”, вибрати “Відеоприйом”, час і дату консультації, та у зазначений час бути зі смартфоном або перед комп’ютером із увімкненою камерою, щоб спілкуватися з лікарем дистанційно.

“Багато лікарів вже самі звертаються із проханнями підключити їх до відеоприйомів, оскільки це набагато зручніше, особливо в умовах карантинних обмежень, викликаних епідемією коронавірусу”, – підкреслив Дробот.

Як повідомляв Харків Times, 15 липня у Регіональному центрі послуг по проспекту Тракторобудівників, 144 у Харкові відкрили ще один Центр доступу до цифрових можливостей. Тут нададуть інформацію про те, які міські послуги можна отримувати онлайн і як це зробити, де знайти серіали, що навчають цифровій грамотності, як підвищити рівень своїх цифрових навичок, як записатися на оффлайн-заняття міського курсу по цифровій грамотності й т. ін.