У Харкові протестували проти дистанційного навчання в школах з 1 вересня (фото)

Фото: соцсети

22 липня біля стін Харківської обласної адміністрації кілька десятків людей протестували проти дистанційного навчання в школах з 1 вересня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень очевидців в соцмережах.

Люди вийшли на акцію з плакатами, на яких написано: “Ми йдемо в школу”, “Харків за живу школу”. Учасники скандували: “Ми хочемо в школу” і “Кучер, виходь”.

Учасників не влаштовує ініціатива уряду продовжити в новому навчальному році навчання в школах в онлайн-форматі. Протестуючі впевнені, що якісні знання учень може отримати під час безпосереднього спілкування з учителями.

У Кабінеті міністрів України розглядають три сценарії запуску освітнього процесу з 1 вересня, повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки. Чи підуть діти в школи з 1 вересня або навчатимуться онлайн, залежить від ситуації з захворюваністю коронавірусом в регіоні. Якщо рівень захворюваності низький, діти вчитимуться, як раніше, в звичайному режимі, відвідуючи навчальні заклади. Дистанційне навчання введуть при високому рівні захворюваності.

Середній рівень захворюваності передбачає змішаний варіант навчання: і заняття в школах, і дистанційне навчання. Цей сценарій в МОН вважають найбільш ймовірним.

Остаточне рішення, як саме будуть вчитися діти з 1 вересня, повинна прийняти регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в залежності від особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 22 липня виявлено 3139 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 57 з яких – за минулу добу. За кількістю хворих за добу Харківська область посіла п’яте місце в Україні.