Слідчий, який приховав убивство на річці Уди, постане перед судом

Справа 36-річного майора поліції, старшого слідчого Новобаварського відділу обласного поліцейського главку, підозрюваного у приховуванні вбивства у 2013 році, передано до суду.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“За погодженням з прокуратурою Харківської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно слідчого Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області за ч. 1 ст. 396 КК України (приховування особливо тяжкого злочину – умисного вбивства)”, – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що капітан міліції, який працював на той час слідчим Жовтневого райвідділу міліції, приховав факт умисного вбивства чоловіка. Тіло жертви було знайдено 8 листопада 2013 року на березі річки Уди поблизу залізничної станції “Нова Баварія”. Згідно з висновками експертизи, “смерть чоловіка носила явно насильницький характер”. Однак слідчий, який вів цю справу, з незрозумілих причин “вирішив приховати вбивство”.

Через сім років практично на тому ж місці було знайдено обгоріле тіло вбитої молодої жінки. Підозрюваних у цьому злочині знайшли, й вони зізналися, що у 2013 році на цьому ж місці вбили чоловіка.

Підсудному загрожує до трьох років позбавлення волі.

Фото: соцсети

Як повідомляв Харків Times, у травні правоохоронці повідомили слідчому Новобаварського відділу поліції про підозру в тому, що він у 2013 році приховав факт вбивства, що призвело до вчинення тими ж підозрюваними аналогічного злочину в лютому 2020 року.

1 березня у колекторній трубі біля річки Уди харків’янка виявила обгоріле тіло жінки 25-30 років, яка загинула насильницькою смертю. На її голові та шиї експерти виявили різані рани.

6 березня у селищі Пісочин правоохоронці затримали двох чоловіків, яких обгрунтовано підозрюють у скоєнні вбивства. Ними виявилися раніше судимі 30-річний житель селища Пісочин і 27-річний харків’янин. Під час слідчого експеріменту підозрювані також зізналися у вбивстві 46-річного харків’янина, скоєному в листопаді 2013 року.