Саржин яр продовжують реконструювати

Фото: city.kharkov.ua

Реконструкція Саржиного яру триває, там відкрили в тестовому режимі “Мамин дім”, новий санвузол, будують велодоріжки і планують парковку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

За словами заступника директора Департаменту комунального господарства Євгена Пасенова, “Мамин дім” відкрито в Саржиному яру з кінця минулого тижня. Там можна переповити, помити і погодувати немовлят.

“Поки він працює в тестовому режимі, тому що ми дивимося, що ще потрібно молодим мамам і дітям, як підвищити їхній комфорт. “Мамин дім” тут був дуже потрібен, оскільки в яру відпочиває дуже багато людей з маленькими дітьми”, – зазначив Євген Пасенов.

Також відкрився третій туалет у центральній частині Саржиного яру, який передбачений для людей з обмеженими можливостями. Крім того, в яру встановили освіжаючу лавку в стилі лофт, а біля купелі будуються нові роздягальні.

Біля зони відпочинку побудують парковку, щоб вирішити проблему з браком місць для автомобілів. Зараз, на першому етапі, будується “зелена парковка” на вул. Отакара Яроша на 50 паркомісць. Ще в планах – побудувати майданчик для паркування на пр. Науки, який вміщуватиме близько 100 паркомісць. Поки це в стадії проєктування. Цього року його не збудують, але в найближчому майбутньому ми доповнимо Саржин яр паркомісцями для зручності відвідувачів”, – зазначив заступник директора департаменту.

Для велолюбителів будуються велодоріжки. Як зазначив Євген Пасенов, в Саржиному яру будівництво вже закінчилося. Загальна їх протяжність на території яру – 3,3 км. Завершується будівництво 800-метрового виїзду в бік Центрального парку культури і відпочинку імені Горького, і в процесі монтажу – виїзд на вул. Отакара Яроша, в район перетину з вул. Дерев’янка.

“Були внесені деякі корективи в проєкт. На недовгий термін роботи припинені, але в цьому році ми однозначно їх завершимо і з’єднаємо велодоріжку з вулицею Дерев’янка, а в майбутньому – з велодоріжкою в Лісопарку”, – повідомив Пасенов.