Розгляд у суді справи “харківського терориста” Безуха наближається до завершення

Фото: Укринформ

У зв’язку із захопленням заручників у Луцьку сьогодні, 21 липня, ми згадуємо про справу іншого терориста – Володимира Безуха, який захопив дев’ять заручників у відділенні Укрпошти на вулиці Шевченка 30 грудня 2017 року.

Як розповів Харків Times прес-секретар прокурора області Дмитро Чубенко, розгляд справи Безуха в суді триває ось уже два з половиною роки. Це пояснюється тим, що двічі за час розгляду судді зі складу колегії виходили на пенсію, а обвинувачений клопотав про розгляд справи з початку.

На останньому засіданні суду були вивчені письмові речові докази. До того опитували потерпілих, вивчали відео з камер відеоспостереження та відео слідчого експерименту.

“Стаціонарною судово-психіатричною експертизою обвинувачений був визнаний осудним, тому він може нести покарання за свої дії”, – підкреслив Чубенко.

Сам Безух стверджує, що захопив заручників “заради піару, оскільки він обраний Богом”.

“Харківський терорист” обвинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу, йому загрожує від семи до 15 років позбавлення волі.

Наразі розгляд справи вже наближається до завершальної стадії – судових дебатів.

Як повідомляв Харків Times, ввечері сьогодні, 21 липня, співробітники СБУ та Нацполіціі затримали кількох спільників “луцького терориста” Максима Кривоша, в тому числі одного – у Харкові.