У медцентрі на проспекті Гагаріна лікар торгував рецептами на наркотичні препарати (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські викрили чоловіка у незаконній видачі рецептів на право придбання наркотичних засобів та психотропних речовин у Харкові. За попередніми підсумками, з червня по 17 липня 2020 року лікар незаконно виписав 592 спеціальних рецептурних бланки на наркотичні лікарські препарати “Бупренорфіну гідрохлорід” та “Метадон” на суму близько 200 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

23 червня до поліції надійшла інформація про те, що невстановлена особа на території Основ’янського району міста Харкова незаконно видала рецепт на придбання наркотичних засобів. Відомості за даним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1,2 ст. 319 Кримінального кодексу (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин).

Під час досудового розслідування встановлено, що 21-річний мешканець Харкова 20 березня отримав ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціальністю наркологія. На проспекті Гагаріна він організував консультативний центр з надання наркозалежним особам допомоги під виглядом проведення та використання методу замісної підтримувальної терапії. Найняв на роботу лікаря-нарколога, медичного реєстратора та медичну сестру.

17 липня співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 5 провели обшук у медцентрі. “В приміщенні медичного центру знаходилась 42-річна жінка, яка придбала у лікаря рецептурний бланк на отримання 10 таблеток наркотичного лікарського препарату “Бупренорфіну гідрохлоріду” за 350 гривень. Гроші вона передала лікарю. Також в приміщенні медичного центру знаходились 58-річний лікар-нарколог, 21-річна медична реєстраторка та 47-річна медична сестра”, – йдеться у повідомленні.

В ході проведення обшуку працівники поліції вилучили рецептурний бланк, 361 невикористаний пустий рецептурний бланк, особисту печатку лікаря, штамп медичного центру, журнал обліку спеціальних рецептурних бланків, журнал реєстрації первинних амбулаторних пацієнтів (394 пацієнти), журнал реєстрації амбулаторних пацієнтів (562 записи), 12 розрахункових квитанцій оплат, проведених через термінал, гроші в сумі 3350 гривень, отримані від наркозалежних осіб за незаконно видані їм рецептурні бланки, амбулаторні картки пацієнтів в кількості 284 штук, цифрові носії інформації.

Незаконно виписані лікарем-наркологом рецептурні бланки Ф-3 на придбання наркотичних лікарських засобів, у тому числі на “Метадон”, наркозалежні особи отоварювали в одному з аптечних закладів міста.

Досудове слідство триває. Вирішується питання щодо повідомлення підозри у скоєнні злочину лікарю-наркологу та відсторонення його від займаної посади.