Кабмін погодив кандидатуру першого заступника Кучера – Мураєва не пройшла

Фото: Тетяна Єгорова Луценко/Facebook

Кабінет міністрів України погодив кандидатуру на посаду першого заступника голови Харківської обладміністрації.

Про це Харків Times дізнався повідомлення харківського відділення партії “Європейська солідарність” в Facebook.

Першим заступником Олексія Кучера стане колишня начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко.

“Уряд погодив призначення Тетяни Єгорової-Луценко першим заступником голови Харківської ОДА. Однак рано втрачати пильність в такому важливому питанні, адже ще залишилися вакантні посади, які голова ХОДА Кучер може запропонувати представниці прокремлівської партії “Наші” і екс-дружині одіозного депутата Мураєва”, – йдеться в повідомленні.

Раніше посаду першого зама глави ХОДА займав Віталій Погосян. Він звільнився за згодою сторін в квітні, відпрацювавши на займаній посаді приблизно два з половиною місяці.

Крім крісла першого заступника в команді Кучера залишається вакантною посада заступника з медицини. 4 червня голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер звільнив свого заступника, який курирував медицину, Михайла Черняка.

Довідка: 36-річна Тетяна-Єгорова Луценко 2016 році захистила кандидатську дисертацію в НПУ ім. Ярослава Мудрого на кафедрі екологічного права.

З грудня 2017 по грудень 2019 була керівницею Головного територіального управління юстиції в Харківській області.

У березні 2019 роки Тетяна-Єгорова Луценко як самовисуванка балотувалася до Верховної Ради по 179 округу (Харківська область). Посіла третє місце, набравши 3,03% голосів. Переможцем стала колишня глава Харківської обладміністрації Юлія Світлична, яка набрала 77,54% голосів.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові два рази влаштовували мітинги під ХОДА, протестуючи проти призначення шанувальниці «русского мира» Мураєвої до ХОДА.