Війна в Україні: 17 обстрілів, втрат не було

19 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстріляв українські позиції використовуючи заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 152 мм і 122 мм, 120-ти та 82-х мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», по захисниках Луганського ворог п’ять разів відкривав вогонь, щораз змінюючи калібр на все більший – артилерійські системи 152-го та 122-го калібру, 120-ти та 82-х мм міномети, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Артилерійські системи калібру 122 мм та 120-ти мм мінометів агресор також застосував неподалік Причепилівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник чотири рази обстріляв українських захисників біля Водяного. На цій ділянці фронту ворог використовував гранатомети різних систем, кулемети та стрілецьку зброю.

Поблизу Старогнатівки та Лебединського по українських опорних пунктах окупанти задіяли великокаліберні кулемети. А по українських воїнах біля Талаківки загарбники неодноразово відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Ще один факт ворожої активності з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відмічено у передмісті Авдіївки.

“За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників немає”, – йдеться в повідомленні.

Об’єднані сили для забезпечення повного контролю над ситуацією в районі проведення операції вжили необхідних заходів вогневого впливу. Отримавши адекватну відповідь від наших підрозділів, противник припинив обстріли. За даними розвідки, минулої доби українські захисники знищили одного та поранили шістьох загарбників.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації два рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», по наших воїнах поблизу Миронівського агресор використав артилерійські системи 122-го калібру та 120-ти мм міномети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», противник з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляв захисників Мар’їнки.

За наявною інформацією втрат за поточну добу серед українських воїнів немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.