Війна в Україні: 13 обстрілів, одного військовослужбовця поранено

 

18 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстріляв українські позиції з артилерійських систем калібру 122 мм, 82-мм мінометів, гранатометів, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, неподалік Старогнатівки противник на світанку застосував протитанковий ракетний комплекс та станкові протитанкові гранатомети, а у вечірній час – озброєння БМП, гранатомети і великокаліберні кулемети.

По оборонцях Водяного агресор використав гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Неподалік населеного пункту Новоселівка Друга загарбники вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї, поблизу Талаківки – з гранатометів та стрілецької зброї, а по захисниках Гнутового, окрім автоматичних станкових гранатометів, противник задіяв ще й снайперську зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” ворожі обстріли із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, зафіксовано поблизу Новотошківського. На цій ділянці фронту загарбники застосували артилерійські системи калібру 122 мм і озброєння БМП. По опорних пунктах наших оборонців неподалік Хутору Вільний і Причепилівки противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

“За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення. Його оперативно доставлено до медичного закладу та надано допомогу лікарів”, – йдеться у повідомленні.

Для придушення вогневих засобів противника українські воїни оперативно застосували штатне озброєння.

За даними розвідки, минулої доби українські захисники знищили одного загарбника. І за уточненими даними, 16 липня втрати противника склали ще двоє загиблих.

Також 18 липня збройні формування РФ обстріляли ділянку розведення сил та засобів №3 Богданівка. Зі сторони Петрівського противник здійснив три черги зі стрілецької зброї.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, противник використав заборонені Мінськими домовленостями зразки озброєння. Зокрема, неподалік Причепилівки агресор застосував артилерійські системи 122-го калібру та 120-мм міномети. Також з мінометів 120-го та 82-го калібру ворог відкривав вогонь по захисниках Луганського.

Неподалік Водяного, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, противник задіяв гранатомети різних систем, а біля Старогнатівки – великокаліберні кулемети.

За наявною інформацією втрат за поточну добу серед українських воїнів немає.