У Харкові перевіряючих, як виконуються карантинні обмеження не пустили до нічного клубу (фото)

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові групу моніторів, які перевіряють, як розважальні заклади міста виконують вимоги, введені на час карантину, не пустили в один з нічних клубів, розташований біля станції метро “23 серпня”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Рейд пройшов в ніч з 16 на 17 липня. Робочу групу очолила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в місті Харків Головного управління держпродспоживслужби в Харківській області Ірина Зубкова. Також в рейді взяли участь представники Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку міської ради, Національної поліції і ЗМІ.

Всього в ході рейду перевіряючі відвідали вісім об’єктів громадського харчування.

Першим робоча група перевірила бар на пл. Павлівській. За підсумками рейду в установі зафіксували ряд порушень. По-перше, воно працювало після 23:00, а з вимог, які містяться в постанові головного санітарного лікаря, було виконано лише кілька пунктів – наявність одноразового меню, паперових рушників і рідкого мила в туалеті.

«А порушень маса: недотримання масочного режиму відвідувачами і персоналом, немає інформації про обов’язкову дезінфекції рук, немає також наклейок на підлозі для дотримання дистанції між людьми. Також не проводиться температурний скринінг, погано працює вентиляція, багаторазовий посуд не миється відповідним чином», – повідомила Ірина Зубкова.

Адміністратору бару на пл. Павлівській вручили відповідну довідку, поліція склала протокол. За недотримання карантинних заходів керівництво закладу повинне буде заплатити штраф, ліквідувати порушення та повідомити про це робочій групі. Повторна перевірка там пройде через два-три дні. Якщо порушення не будуть усунуті, суд буде приймати рішення про закриття закладу.

Також робоча група відвідала кілька великих ресторанів на вул. Сумській і на Олексіївці. Всі вони були закриті. Однак недалеко від станції метро «23 Серпня» працював нічний клуб, де закрили двері і не пустили перевіряючих. Цей інцидент зафіксований, по ньому будуть розбиратися правоохоронці. Крім того, о 3:00 ночі біля одного з ТРЦ на Салтівці працювала піцерія. Керівник закладу відмовився представитися, повідомив, що заклад працює на винос, і відмовився говорити без адвоката.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 10 на 11 липня і з 11 на 12 липня в Харкові поліцейські перевірили 149 розважальних закладів в різних районах міста. Під час рейдів виявили 27 порушень.