У Харківській області залишиться сім районів

Фото: Денис Марков, wikipedia.org

Верховна Рада України 17 липня змінила адміністративний устрій країни, ліквідувавши 490 районів та створивши замість них 136 районів. У Харківській області створено сім районів: Богодухівський, Ізюмський, Красноградський, Куп’янський, Лозівський, Харківський, Чугуївський.

Про це Харків Times дізнався з Постанови №3650 “Про утворення та ліквідацію районів”.

За це рішення проголосували 238 народних депутатів.

Постановою визначено, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

Вибори депутатів районних рад ліквідованих районів не проводяться. Повноваження депутатів районних рад у ліквідованих районах припиняються в день набуття повноважень депутатів районних рад, обраних на перших виборах до районних рад у нових районах.

Центральна виборча комісія має забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з врахуванням новоутворених районів.

Прес-служба облради повідомила, що голова Харківської обласної ради Сергій Чернов заявил у коментарі Суспільному про необхідність термінового врегулювання законодавчої бази.

“Найголовніше і найскладніше наразі питання -наведення ладу в повноваженнях: треба терміново внести зміни в законодавство, в закон про адміністрації, про органи місцевого самоврядування в Бюджетний і Податковий кодекси. Щоб кожен рівень влади мав необхідні ресурси, які б забезпечували надання відповідних послуг”, – заявив Чернов.

За його словами, першим етапом у реорганізації має бути врегулювання законодавства та зміна виборчого процесу.

“Не можна гаяти жодної хвилини, адже рішення – це навіть не 50%, це тільки початок шляху, а після цього необхідно ухвалювати багато нормативних документів, рішень на місцях. Знаходити компромісні варіанти в багатьох питаннях: і в передачі майна, і фінансового ресурсу, і в забезпеченні кадрами тощо”,- сказав голова облради.