Зеленський призначив суддю до Харківського районного суду

Фото: Интерфакс-Украина

Президент України Володимир Зеленський призначив на посаду судді Харківського районного суду Світлану Лук’яненко.

Про це Харків Times дізнався з указу глави держави від 15 липня.

На сайті Вищої Ради правосуддя вказано, що Світлана Лук’яненко у 2004 році закінчила Харківський державний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди за спеціальністю «Правознавство».

За результатами кваліфікаційного іспиту Лук’яненко набрала 184,5 бала та займає 110 позицію в рейтингу кандидатів на посаду судді місцевого загального суду. Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, оголошеного 3 травня 2017 року, її було зараховано до резерву на заміщення вакантних посад суддів місцевих загальних судів.

18 липня 2019 року Вища рада правосуддя звернулася до Комісії та зазначила про необхідність забезпечення під час проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів місцевих судів рівних можливостей для кандидатів на посаду судді, включених до резерву, та суддів, які виявили намір бути переведеними до іншого місцевого суду, за результатами іспитів із дотриманням в межах поточного конкурсу частини восьмої статті 79 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Рішенням Комісії від 19 липня 2019 року № 101/дс-19 Світлану Лук’яненко допущено до участі в оголошеному Комісією 2 липня 2019 року конкурсі на зайняття вакантних посад суддів місцевих загальних судів.

Рішенням Комісії від 7 серпня 2019 року № 150/зп-19 Лук’яненко зайняла першу позицію в рейтингу на зайняття трьох посад суддів Харківського райсуду.

Згідно з декларацією, яку Лук’яненко подала до НАПК як кандидат на посаду судді, в неї немає власного житла. Вона разом з донькою мешкає у квартирі площєю 51,7 кв.м. у місті Красноград, яка належить матері судді. На саму Лук’яненко записані дві земельні ділянки загальною площею 24 800 кв.м, розташовані в селі Михнівці Полтавської області.

Автомобіль, грошові заощадження чи банківські вклади в декларації не вказані.

Дохід сім’ї судді за минулий рік склав 343 тис. 131 грн. З них 290 тис. 670 грн – це заробітня плата Лук’яненко,  39 тис 879 – пенсія її матері. Ще 12 тис 582 грн – дохід від надання майна в оренду сільгоспфірмі.