Пенсіонер з Пісочина написав книгу, що розпалювала ворожнечу – поліція

Фото: poltava.to

Правоохоронці повідомили про підозру 73-річному мешканцю селища Пісочин, який, за їхніми даними, написав книгу з ознаками розпалювання ворожнечі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що пенсіонер за місцем мешкання написав книжку, віддав її до друку, а потім примірник надав одній з бібліотек, розташованій в місті Харкові. Відповідно до висновку судової лінгвістичної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, в даному виданні відображено наявні мовні ознаки розпалювання ворожнечі між жителями України на мовному, культурному, національному та ідеологічному ґрунті” – йдеться у повідомленні.

Слідчий Харківського відділу поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Відповідно до санкції статті такі дії караються штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Пенсіонера викрили у скоєнні злочину співробітники СБУ спільно зі слідчими Харківського відділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 6.

Як повідомило  Харків Times джерело в правоохоронних органах, пенсіонер поділився з читачами своїм баченням ситуації в Україні після Майдану. При цьому він допустив образливі висловлювання як щодо своїх ідеологічних опонентів, так і по щодо нацменшин та різних груп населення країни.