Шляховики обіцяють до 1 серпня зробити 3,7 км дороги Старий Салтів – Приколотне

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Великобурлуцькому районі Харківської області відновлюють 3,7 км дороги Старий Салтів – Приколотне. Ремонті роботи на цій ділянці обіцяють завершити до 1 серпня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Автомобільна дорога загального користування місцевого значення Старий Салтів – Приколотне має загальну протяжність 40,6 км та проходить у двох районах Харківської області – Вовчанському та Великобурлуцькому.

“Одна з найбільших доріг місцевого значення в Харківській області – 40,6 км за останні 50 років жодного разу не ремонтувалась: ані експлуатаційний, ані поточний, ані капітальний ремонти не проводились. Дорога знаходиться, дійсно, в жахливому стані”, – розповів директор Державного підприємства “Дороги Харківщини” Ігор Турченко.

За його словами, завдяки економії коштів буде виконано ремонтні роботи не на 3,4 км, як планувалось, а на 3,7 км. Зараз тривають роботи з укладання основи.

“Це фактично – нове будівництво. Роботи з покриття ми плануємо закінчити завтра ввечері і потім вже розпочати роботи з укладання нижнього шару асфальтобетонної суміші”, – зазначив Турченко.

Автодорогу Старий Салтів – Приколотне внесено до переліку об’єктів капітального та поточного ремонтів для проведення ремонту по всій протяжності 40,6 км. Зараз триває підготовка документації для проведення тендеру. Передбачається, що роботи розпочнуться восени 2020 року та будуть завершені до кінця 2022 року.

Як повідомляв Харків Times, Укравтодор 13 липня розпочав роботи з поточного середнього ремонту на автомобільній дорозі Т-21-01 (М-18) Мерефа-Зміїв.