Призначено нового голову Холодногірського району району замість втікача до РФ Мусєєва

Фото: адміністрація Холодногірського району

14 липня посаду глави адміністрації Холодногірського району міста Харкова замість Максима Мусєєва, який втік до РФ і був звільнений в минулому році, зайняв екс-глава Зміївської райдержадмінстрації Віталій Кошеленко.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення адміністрації Холодногірського району в Facebook.

Згідно з повідомленням Віталій Кошеленко призначений на вказану посаду “відповідно до розпорядження Харківського міського голови Кернеса Г.А. від 09.07.2020 № 796 / 2к за результатами конкурсу”.

Новий глава адміністрації Холодногірського району, 48-річний Віталій Кошеленко – діючий депутат Харківської обласної ради. Був обраний від партії “Блок Петра Порошенко” по Зміївському району. Член депутатської групи “Єдність та розвиток Харківщини”.

З березня 2015 по лютий 2020 обіймав посаду голови Зміївської райдержадміністрації. До цього призначення, згідно з офіційною біографією на сайті облради, протягом десяти років обіймав посади на автотранспортних підприємствах. Зокрема, був головою правління ВАТ “Зміївське АТП-16343” та виконавчим директором в ТОВ “Автотранс-2005”.

У декларації Кошеленко зазначено, що йому належить квартира в Харкові площею 107 кв.м. і нежитлове приміщення в Змієві. На дружину чиновника записані будинок площею 213,4 кв.м та земельна ділянка в селі Чемчужівка Зміївського району. Кожен із подружжя володіє земельною ділянкою в Боровій. Згідно з декларацією однакові за площею ділянки (1200 кв.м.) подружжя придбало в один день – 30 березня 2010 року.

Також Віталію Кошеленко належить Toyota Camry 2014 року випуску. Готівкою він задекларував 820 тисяч грн і 77 тисяч доларів. Також вказав, що в 2019 році отримав 302 тис. 769 грн зарплати.

Першим заступником Кошеленко призначено Світлану Кочеткову, яка до цього обіймала посаду начальника управління з організаційної роботи та загальних питань Адміністрації Холодногірського району.

Як повідомляв Харків Times, в ході досудового розслідування справи про державну зраду стосовно колишнього глави Холодногірського району міста Максима Мусєєва встановлений канал передачі секретної інформації до Російської Федерації. Експерти вже підтвердили, що дані, які передавалися каналом зв’язку, “містять державну таємницю і її витік може зашкодити інтересам України у сфері державної безпеки”. Слідству відомо про виїзд підозрюваного в Російську Федерацію. Мусєєв оголошений в державний розшук, підготовлений пакет необхідних документів для оголошення його в міжнародний розшук.

Мер Харкова Геннадій Кернес 26 грудня, на зустрічі з журналістами повідомив, що колишній глава Холодногірської райадміністрації міста Максим Мусєєв звільнений з займаної посади “за статтею”, оскільки “занадто довго відсутній на робочому місці”.