Вимагання грошей у наркозалежних: повідомлено про підозру ще двом поліцейським

Фото: khar.gp.gov.ua

За фактом вимагання грошей у наркозалежних співробітниками Київського відділу поліції міста Харкова слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, за попередньою змовою групою осіб, повторно) ще двом поліцейським і одній цивільній особі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що підозрювані організували злочинну схему, пов’язану з систематичним отриманням неправомірної вигоди від фізичних осіб. Учасники групи затримували людей, забирали закладені в громадських місцях наркотики, і вимагали неправомірну вигоду за непритягнення до кримінальної відповідальності. Гроші поліцейські пропонували принести родичам затриманих. При цьому затримання належним чином не оформлялося.

Спільниками поліцейських були цивільні особи, які забирали гроші у «закладників» і передавали їх правоохоронцям.

Таким чином співробітники поліції «заробили» близько 150 тис. грн.

В даний час повідомлено про підозру шести поліцейським та одній цивільній особі у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Всі поліцейські відсторонені від займаних посад. Двом з них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, цивільній особі – у вигляді домашнього арешту. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншим поліцейським.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ГБР, розташоване в Полтаві, оперативний супровід – Служба безпеки України.

Як повідомляв Харків Times, чотирьох поліцейських Київського райвідділу поліції Харкова підозрюють у вимаганні грошей у наркозалежних за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Фото: khar.gp.gov.ua