За добу в Харківській області згоріли 20 га пшениці та автомобіль “Нива”

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом доби, 12 липня, в Ізюмському та Куп’янському районі Харківської області виникли пожежі на полях пшениці, що належать фермерським господарствам.

Про це Харків Times дізнався з щодобового звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

О 15:27 рятувальникам повідомили про пожежу на полі за межами с. Підвисоке Ізюмського району. Горіла пшениця на корені і автомобіль «Нива» 2016 року випуску, що належать приватному підприємству «Гарант».

“Пожежа ліквідована о 17:32. Вогнем знищено 8 га пшениці і вказаний автомобіль (загальна площа поля – 42 га)”, – йдеться в повідомленні.

Ще одна пожежа сталася за межами с. Нечволодівка Куп’янського району. Рятувальникам о 19:21 повідомили, що горить пшениця на корені, яка належить фермерському господарству «Золотий телець». Рятувальники ліквідували пожежу протягом півгодини. Вогонь знищив 12 га пшениці на полі загальною площею 84 га.

Причини пожеж та розмір матеріальних збитків встановлюються.

Інформація про згорілу автівку та пшеницю біля Підвисокого внесена до Єдиного обліку Ізюмського відділу поліції, повідомили в прес-службі Нацполіції області. Відносно пожежі у Куп’янському районі вирішується питання про кваліфікацію події за Кримінальним кодексом.

Як повідомляв Харків Times, поле біля села Грушеваха Барвінківського району ввечері 5 липня згоріла пшениця на площі 23 га.

6 липня о 13:50 сталася пожежа на поле в селі Рясне Близнюківського району, внаслідок якої знищено 10 га пшениці.

9 липня селі Українське Лозівського району сталася пожежа на пшеничному полі, що належить приватному сільгосппідприємству «Петрівське».