Війна в Україні: 17 обстрілів, один воїн загинув, троє поранені

10 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, протитанкові ракетні комплекси та стрілецьку зброю.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», ворог відкривав вогонь у бік позицій українських захисників з мінометів калібру 120 мм поблизу Причепилівки, Оріхового, Троїцького та Хутору Вільного.

На підступах до Новотошківського та Новолуганського, окрім цього калібру, противник здійснив обстріли ще й з 82-х мм мінометів. Крім того, по оборонних укріпленнях українських захисників поблизу Катеринівки агресор задіяв протитанковий ракетний комплекс.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», окупанти неодноразово вели вогонь по захисниках Водяного, використавши при цьому міномети калібру 120 мм, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

У передмісті Авдіївки загарбники обстріляли опорні пункти ЗСУ з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Також факти збройної активності противника зафіксовано біля Невельського, де противник двічі відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. А на підступах до Лебединського – з автоматичних станкових гранатометів.

“За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів, на превеликий жаль, один український захисник загинув, ще троє – отримали поранення”, – йдеться в повідомленні.

За підтвердженими даними розвідки, минулої доби наші захисники знищили трьох та поранили ще трьох загарбників. Окрім того, за уточненими даними, 9 липня втрати противника додатково склали ще двоє загиблих.

Від початку поточної доби збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», окупанти застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм біля Водяного.

За наявною інформацією втрат за поточну добу серед наших захисників немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.