У Харкові грабіжник під час затримання завдав поліцейському удар електрошокером

Поліцейські Харкова затримали чоловіка, який 3 липня в ліфті багатоповерхового будинку на проспекті Гагаріна поранив ножем жінку та пограбував її. Під час затримання зловмисник чинив опір – завдав удар електрошокером поліцейському.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

9 липня оперуповноважені в ході проведення слідчо-розшукових заходів та відпрацювання території помітили чоловіка, який за описом був схожий на грабіжника.

“Оперативники Основ’янського відділу поліції представилися і попросили у чоловіка пред’явити документи, що засвідчують його особу. Зловмисник витягнув з пакета електрошокер, завдав одному з правоохоронців тілесні ушкодження і побіг. Після нетривалого переслідування чоловіка наздогнав інший оперуповноважений, якому допомагали пересічні громадяни”, – розповіла начальник відділення розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого відділу Основ’янського відділу поліції Арміне Хохонік.

Зловмисником виявився 55-річний харків’янин, неодноразово судимий за корисливі злочини.

10 липня по місцю проживання грабіжника був проведений санкціонований обшук. У чоловіка виявлено особисте майно потерпілої. Під час проведення слідчих дій жінка впізнала нападника.

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу чоловікові і повідомлення йому про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). за ч. 1 ст. 187 (розбій).

Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 3 липня ліфті будинку, розташованого на проспекті Гагаріна в Харкові, невідомий напав з ножем на жінку і пограбував її.