Прокуратура вимагає скасувати тендер на реконструкцію каналізаційного колектора в Ізюмі

Ізюмська місцева прокуратура направила до суду позов про визнання незаконним та скасування рішення тендерного комітету, а також визнання недійсним договору на закупівлю робіт на реконструкцію каналізаційного колектора в Ізюмі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

При вивченні даних електронної системи “РroZorro” встановлено, що замовник, Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та капітального будівництва, провів відкриті торги, предметом закупівлі яких визначено роботи з реконструкції самопливного каналізаційного колектора на одній з вулиць міста. Вартість закупівлі складає понад 44 млн грн.

“Встановлено, що пропозиція переможця торгів не відповідала умовам тендерної документації, зокрема, ТОВ не має в користуванні або на праві власності необхідної техніки для проведення робіт, а строк дії поданого дозволу на виконання робіт, передбачений тендерною документацією, закінчився майже одразу після проведення торгів. Вказані порушення вимог Закону України “Про публічні закупівлі” стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду”, – йдеться у повідомленні.

Наразі судовий розгляд триває.

Прокуратура зазначила, що ТОВ, пропозицію якого безпідставно визнано такою, що відповідає тендерній документації, фігурує у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість). За даними слідства, під час виконання робіт з реконструкції мереж водопостачання було завищено вартість та обсяги виконаних робіт на понад 1 млн грн. На даний час обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду перебуває на розгляді в суді.