Керівництво метрополітену обіцяє погасити борги. Коли будуть гроші

Скриншот

Керівництво харківського метрополітену обіцяє погасити борг із зарплати перед працівниками підземки, щойно надійдуть гроші з прибутку за перевезення пасажирів.

Про це Харків Times дізнався із заяви заступника генерального директора КП “Харківський метрополітен” з експлуатації Владислава Теренко, яку поширила прес-служба Харківської міськради.

Він зазначив, що оскільки метрополітен два місяці був закритий для обслуговування пасажирів, він не отримував за цей період доходу від перевезення пасажирів. Через це виникла заборгованість із зарплати.

“На сьогоднішній зустрічі машиністів цікавило питання про погашення заборгованості по заробітній платі за квітень, березень і частково – за червень. Було пояснено ситуацію, що метрополітен працює тільки за рахунок коштів, що надходять від перевезення пасажирів, відповідно, як отримуємо дохід – так і платимо заробітну плату. На сьогоднішній день з трудовим колективом двох депо було досягнуто домовленість про те, що ми при отриманні доходів від перевезення пасажирів будемо відразу погашати всі заборгованості по зарплаті. Народ почув і, сподіваюся, увійде в ситуацію підприємства”, – сказав Теренко.

За його словами, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, пасажиропотік зменшився вдвічі. “І цих коштів не вистачає як на обслуговування, ні тим більше ні на якісь обсяги ремонту – як рухомого складу, так і ескалаторного господарства, так і путі”, – повідомив заступник директора метрополітену.

Як повідомляв Харків Times, вранці 10 липня працівники КП “Харківський метрополітен” вийшли на платформу станції метро “Московський проспект” з вимогою виплатити заробітну плату.