Чоловік, який ледве не вбив продавчиню магазину, піде під суд

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який на початку травня 2020 року вчинив розбій та ледве не вбив продавчиню магазину.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

На початку травня в Орджонікідзевському районі неодноразово раніше судимий 46-річний чоловік, уродженець Азербайджану, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, напав на 50-річну продавчиню продуктового магазину.

“Ножем, взятим із собою з дому, він наніс жінці один удар у живіт та ще один – в обличчя. Зірвавши з жертви фартух, в якому знаходилися гроші, чоловік вибіг з магазину”, – йдеться у повідомленні.

Завдяки перехожим, які вчасно викликали швидку, лікарі надали допомогу продавчині, і вона вижила.

Чоловіка звинувачують у злочині за ч. 4 ст. 187, ч.2 ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, поєднаний з проникненням у приміщення із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, закінчений замах на умисне вбивство). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.