У Дергачах через пасажирів без масок майже на годину затримали електричку

Фото:npu.gov.ua

8 липня через пасажирів, які знаходилися у вагоні без захисних масок, приміський поїзд №6015 Козача Лопань – Харків прибув на кінцеву станцію із затримкою в 49 хвилин.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі “Укрзалізниці”.

Пасажирів-порушників маскового режиму під час посадки в поїзд на станції Дергачі виявили провідники і стрільці воєнізованої охорони регіональної філії «Південна залізниця», які проводили черговий рейд по дотриманню громадянами карантинних вимог. На зауваження і роз’яснення залізничників пасажири не реагували, як і на нагадування по гучномовцю про необхідність користуватися захисними масками. Залізничники були змушені викликати наряд Національної поліції.

Правоохоронці, що прибули на виклик, провели роз’яснювальну роботу серед порушників маскового режиму. Правда, через це зазнали незручностей інші пасажири – поїзд був затриманий на станції Дергачі на 51 хвилину, на кінцеву станцію Харків-Пасажирський прибув із затримкою в 49 хвилин.

В “Укразалізниці” нагадали, що Харківська область не відповідає всім необхідним критеріям для ослаблення протиепідемічних заходів щодо коронавірусу. І попросили всіх пасажирів дотримуватись рекомендацій Міністерства охорони здоров’я: надягати захисні маски, дотримуватися соціальної дистанції в вагоні і займати місця тільки для сидіння.

Як повідомляв Харків Times, 23 червня в Лозівський відділ поліції надійшло повідомлення від машиніста електропоїзда «Харків-Лозова» про те, що пасажири порушують умови карантину, а саме знаходяться в транспорті без засобів індивідуального захисту.