Розтрата на 1,5 млн грн: двом посадовим особам повідомили про підозру

Фото: khar.gp.gov.ua

У Чугуєві в рамках розслідування кримінального провадження про розтрату 1,5 млн гривень бюджетних коштів слідчі повідомили про підозру двом посадовим особам.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що в грудні 2017 року підприємство-підрядник і відділ освіти однієї з районних державних адміністрацій уклали договір про технічне переоснащення котельні в навчально-виховному комплексі.

Начальник відділу освіти і директор ТОВ вступили в змову з метою розтрати бюджетних коштів. Так, директор товариства-підрядника вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, завищивши обсяг виконаних будівельних робіт. Начальник відділу освіти, в свою чергу, розуміючи, що технічне переоснащення котельні не здійснено, підписав акти приймання виконаних робіт. На підставі цього на рахунок ТОВ перераховані бюджетні кошти. Загальна сума збитків, завданих державі, становить майже 1,5 млн грн.

Під процесуальним керівництвом Чугуївської місцевої прокуратури двом посадовим особам повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 і ч. 5 ст. 191 КК (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинене в особливо великих розмірах, шляхом внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, складання і видача завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, колишню в.о. мера Дергачів підозрюють в розтраті 200 тис. гривень.