Поліція викрила групу розповсюджувачів наркотиків

Співробітники Слобідського відділу поліції Харкова проводять досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). В ході розслідування вчора, 7 липня, були проведені обшуки за місцем проживання фігурантів у Києві, Дніпрі та двох містах Дніпропетровської області – Зеленодольську та Кривому Розі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

“Поліцейські виявили значний об’єм речовини зеленого кольору рослинного походження, схожої на наркотичні засоби, приладдя для вживання наркотичних засобів, гроші, мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів, банківські картки, пістолет травматичної дії, магазини, патрони та інші речові докази”, – йдеться у повідомленні.

Розслідування вже встановило, що “нарковмісні речовини передавалися покупцям шляхом розміщення таємних закладок на території Харкова, Києва та інших міст країни”. У ряді випадків наркотики пересилалися поштою.

“Магазин” був організований через один з месенджерів, плату підозрювані отримували на електронні гаманці, які “періодично змінювали”.

Все вилучене під час обшуків направлено експертам для дослідження. За результатами цього дослідження правоохоронці планують повідомити фігурантам про підозру й вирішити у суді питання про обрання їм запобіжного заходу. Слідство триває.

Як повідомляв Харків Times, у червні поліцейські викрили в Харкові групу осіб, які через Інтернет збували психотропну речовину PVP. Орієнтовна вартість вилучених наркотиків за цінами “чорного ринку” становить близько 300 тис. гривень. За результатами проведених заходів діяльність інетернет-магазину повністю блокована.