На автовокзалі затримали вербувальницю дівчат для борделів на Мальті

Фото: hk.npu.gov.ua

8 липня на автовокзалі по проспекту Гагаріна в Харкові правоохоронці затримали 33-річну місцеву жительку, яка вербувала і відправляла дівчат у сексуальне рабство до Республіки Мальта.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Майбутніх “жриць кохання” харків’янка шукала в соціальних мережах, встановлювала з дівчатами контакт і пропонувала роботу за кордоном з високою оплатою. Майже всі відразу погоджувалися, оскільки зазнавали фінансових труднощів.

Працівники поліції задокументували кілька зустрічей вербувальниці з дівчатами, під час яких обговорювалися умови роботи і спосіб доставки до кінцевого пункту призначення. Зловмисниця за власні кошти через невстановлену ​​особу зробила для майбутніх повій закордонні паспорта і придбала квитки на літак в Республіку Мальта, з відправленням з Польщі, а також на міжнародний автобус.

Затримали зловмисницю біля автобуса сполученням Харків-Київ-Познань при спробі відправки чотирьох завербованих дівчат.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 КК (торгівля людьми). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала в Харкові підозрюваного у вербуванні жінок для роботи в порнобізнесі за кордоном.