Інженер технагляду допустив 430 тис грн збитків під час ремонту на комунальному підприємстві

Фото: ХарківTimes

Інженеру технічного нагляду повідомили про підозру за фактом зловживання повноваженнями при проведенні робіт з капітального ремонту асфальтового покриття на території комунального підприємства м.Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що інженер в порушення договору не виконував свої обов’язки і не перевіряв під час ремонту асфальтового покриття обсяги і якість виконаних робіт.

“Зазначені дії інженера технічного нагляду надали підстави для підписання замовником акта приймання виконаних ремонтних робіт і подальшого перерахунку бюджетних коштів, що призвело до збитків на суму майже 430 тис. грн”, – йдеться в повідомленні.

Інженеру повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 358 КК (зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки, та підробка документів особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг).

Максимальна санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, інженер технагляду піде під суд за махінації на ремонті сільського клубу.