Біля Кабміну протестували проти призначення Мураєвої до ХОДА

Фото: suspilne.media

8 липня біля Кабінету міністрів відбулася акція проти призначення Валерії Мураєвої на посаду заступниці голови Харківської облдержадміністрації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного

Люди тримали плакати з надписами: “Харків – українське місто”, “Ні ватникам в ХОДА”, “Мураєву в ХОДА? Краще в ОРДЛО!”, “Мураєву за порєбрік”, “Ні проросійському реваншу”.

Як повідомив один з організаторів акції очільник організації “Фрайкор” Георгій Тарасенко, сьогодні, 8 липня, її кандидатуру на посаду можуть погодити. Тому представники “Фрайкору”, “Правого сектору”, “Спілки ветеранів АТО”, партії “Свобода”, об’єднання “С14” вийшли до Кабміну.

За словами Тарасенка, на акції загалом понад 250 людей, з Харкова приїхало більш як 100.

“Сьогодні її можуть погоджувати, тому ми прийшли до Кабміну з вимогою не допустити цього. До нас виходив представник департаменту Кабінету міністрів, ми передали йому усне звернення з нашою вимогою”, — розповів Тарасенко.

Акція почалася о 9:00 ранку, триватиме до 11:00, потім учасники планували піти під Офіс президента, а о 13:00 повернуться під Кабмін: о цій годині має початися засідання.

“Якщо її призначать, ми зрозуміємо це як здачу Харкова, будемо влаштовувати законні акції-протести”, — додав Тарасенко.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові протягом тижня двічі протестували проти призначення Валерії Мураєвої до ХОДА. 1 липня біля Харківської обласної адміністрації представники різних громадських об’єднань і політичних партій провели пікет проти призначення на пост заступника глави ХОДА Валерії Мураєвої.

7 липня у Харкові вдруге виступили проти призначення прихильниці “русского мира” Мураєвої до ХОДА.

Фото: suspilne.media