У Харкові вдруге виступили проти призначення прихильниці “русского мира” Мураєвої до ХОДА (фото)

Фото: suspilne.media

7 липня представники різних громадських об’єднань і політичних партій вийшли на пікет проти призначення на пост заступника глави Харківської обласної адміністрації Валерії Мураєвої – місцевого політика з проросійськими поглядами.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах.

З початку липня – це вже друга акція проти призначення Мураєвої. Обидві відбуваються біля Харківської обладміністрації.

Сьогодні, 7 липня, біля ХОДА зібралися декілька десятків учасників. Вони прийшли з плакатами: “Харків’яни проти Мураєвої у ХОДА”, “Зеленський, кадри закінчились?”, “Слюсарєв = контрабандист, лобіст ватників, куратор ХОДА”.

За словами учасника акції, керівника “Ветеранського братерства” у Харкові Данили Акуленко, Слюсарєв — це “тіньовий куратор” Зе-команди у Харкові. Про це повідомляє Суспільне.

“Неофіційний куратор, який лобіює постійно якихось “ватників” на посади: як Грицькова лобіював, тепер Мураєву. Ми проти таких призначень”, — розповів Данило Акуленко.

Призначення Мураєвої він називає небажаним, а саму Мураєву — “одіозною”.

“Мураєва постійно висловлює свою підтримку різним “ватникам”, яка постійно любить розповідати про “Руський мир”, про притиснення російської мови українцями… Якщо вона буде у ХОДА сидіти, вона буде як чиновник транслювати цю позицію, нам це непотрібно”, – відзначив Данило Акуленко.

За інформацією прес-служби Нацполіції області,у заході взяли участь близько 60 учасників. Охорону правопорядку здійснювали 15 працівників поліції. Грубих порушень правопорядку правоохоронці не зафіксували.

Крім Мураєвої, Кучер визначився з кандидатурою на посаду свого першого заступника. Це ексначальниця теруправління юстиції Тетяна Єгорова-Луценко, яка торік балотувалась до верховної ради у 179 окрузі. Нині обидві кандидатури Кучер направив на розгляд до Києва.

Затвердити заступників на посади має Кабінет Міністрів України. Інформації про підтвердження поки немає. Щоб не допустити призначення Мураєвої, протестувальники поїдуть завтра до Києва.

Довідка: Валерія Мураєва – депутат Харківської обласної ради, пройшла за списками партії “Опозиційний блок”, яка виступає за відновлення відносин з Росією, та позаблоковий статус України. Наразі Мураєва член групи “Слобожанщина”, яку створено на сесії 27 лютого цього року. Раніше ця група, у складі якої 49 депутатів облради, мала назву “Довіряй справам”.

Валерія Мураєва – колишня дружина екс-нардепа, а раніше – голови Зміївської РДА Євгена Мураєва. Він двічі обирався до Верховної Ради, обидва рази – від Зміївського району. У 2012 році – від Партії регіонів, в 2014 – від ОПЗЖ, з якої пізніше вийшов і заявив про створення власної політичної сили “Наші”.

Як повідомляв Харків Times, 1 липня біля Харківської обласної адміністрації представники різних громадських об’єднань і політичних партій провели пікет проти призначення на пост заступника глави ХОДА Валерії Мураєвої.

Харківські осередки організацій “Правий Сектор”, “Фрайкор”, “Спілка ветеранів АТО” та ВО “Свобода” закликали патріотичні організації Києва вийти разом з ними на пікет 8 липня о 9:00 до Кабінету Міністрів України з вимогою не погоджувати кандидатуру Валерії Мураєвої на посаду першого заступника голови Харківської обладміністрації.