У Харкові глава медкомісії вимагав $1000 за призначення групи інвалідності

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківські правоохоронці затримали голову однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій, який вимагав та отримав $1000 за призначення відповідної групи інвалідності.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Гроші медик вимагав у пацієнта з хронічним захворюванням. Отримавши перший транш в розмірі 600 доларів, повідомив хворому, що необхідні документи той отримає після передачі залишку в 400 доларів.

Під час передачі другого траншу 7 липня голову МЕСК затримали у порядку ст. 208 КПК, повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такого посадовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Максимальна санкція статті передбачає покарання до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про повідомленні про підозру затриманому і обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали в Харкові керівника лабораторії Госпродпотребслужби за хабар.