Харківські рятувальники допоможуть в гасінні масштабних лісових пожеж поблизу Сєвєродонецька (відео)

Фото: Повернись живим/Facebook

7 липня кілька підрозділів Держслужби з Надзвичайних ситуацій в Харківській області виїхали на надання допомоги в ліквідації масштабних лісових пожеж, що виникли на території Борівського і Охтирського лісництв в Луганській області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС України.

Ліс поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району загорівся вдень 6 липня. Полум’я охопило близько 50 га. Однак через сильні пориви вітру до 25 м/с і у зв’язку зі спекотною погодою, що зберігалася протягом останніх днів, вогонь поширився на с. Смолянинове, розташоване в передмісті Сєвєродонецька.

Вогнем знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу «Вовче озеро» і 45 житлових будинків в с. Смоляниново. Попередньо 5 людей загинули і 9 госпіталізовано в лікарню.

“Станом на 19:20 до гасіння залучено 386 чоловік та 90 одиниць техніки, з них від ДСНС 335 чоловік особового складу та 71 одиниця техніки. Додатково йдуть від ДСНС 37 автоцистерн і 220 осіб з Харківської, Донецької, Дніпропетровської і Полтавської областей”, – розповіли в ДСНС.

За інформацією прес-служби ДСНС у Харківській області, 7 липня для допомоги у гасінні лісової пожежі на території Луганської області від Харківського гарнізону ДСНС було направлено 78 співробітників та 15 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Спочатку було сформовано та відправлено зведений загін у складі 56 чоловік особового складу ДСНС та 10 одиниць техніки з районних підрозділів міста Харкова та області. Потім додатково до місця події було направлено ще 22 рятувальника та 5 одиниць техніки.

Фото: dsns.gov.ua