У Харківській області склали 1976 протоколів за порушення карантину

Фото: Патрульна полція області

З початку проведення превентивних заходів станом на 6 липня поліцейські Харківської області зафіксували 1976 порушень правил дотримання карантину. За всіма фактами складено протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КпАП.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Всього з початку превентивних заходів поліцейські склали 281 адмінпротокол стосовно працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб, 110 порушення виявлені серед керівників торгових закладів харчування. 25 адміністративних протоколів працівники поліції склали відносно перевізників, 18 – керівників підприємств, установ, організацій, 155 – інших фізичних осіб, 1383 – щодо громадян за порушення карантинних правил самоізоляції.

Згідно санкції статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф за порушення карантинних і санітарних вимог для громадян становить від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб – від 34 до 170 000 гривен. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників буде приймати суд.

Як повідомляв Харків Timesз 22 червня поліція Харківської області посилила контроль за дотриманням громадянами карантинних обмежень.

Станом на 26 червня поліцейські Харківської області зафіксували 1900 порушень правил дотримання карантину.