В інституті Бокаріуса відкрили ще один музей (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

3 липня в Харківському науково-дослідному інституті судових експертиз імені професора М.С. Бокаріуса відкрили науково-прикладної музей.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Відкриття музею приурочили до Дня судового експерта України, який щорічно відзначається 4 липня.

Директор НДІ Олександр Клюєв розповів, що для музею підготували історичні матеріали та напрацювання засновника інституту професора Миколи Бокаріуса, який в 1923 році заснував кабінет науково-судової експертизи. Микола Бокаріус також мріяв про створення музею, де молоді співробітники могли б вчитися і порівнювати: як робилися експертизи раніше.

Це вже другий музей, заснований в харківському інституті судових експертиз. У 2017 році в НДІ був відкритий кабінет-музей М. Бокаріуса,

Довідка. Микола Сергійович Бокаріус (1869 – 1931) – український вчений, один із засновників вітчизняної судової медицини. У 1895 році закінчив медичний факультет Харківського університету. З 1910 року – завідувач кафедри судової медицини Харківського університету. Пізніше – професор Харківського медуніверситету. У 1923 році створив кабінет науково-судової експертизи, який в 1925 році був перетворений в науково-дослідний інститут. Після смерті Інституту судової експертизи, яким він керував, було присвоєно ім’я М.С.Бокаріуса.

У Харківському науково-дослідному інституті судових експертиз імені професора Н.С. Бокаріуса проводиться близько 70 видів експертних досліджень, в тому числі унікальні. За останні п’ять років інститутом виконано понад 60 тис. Експертиз, з яких майже половина з кримінальних справ.

Як повідомляв Харків Times, 19 квітня біля Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз відкрили пам’ятник Миколі Бокаріусу – засновнику НДІ.