Митнику-організатору переправлення нелегалів до РФ загрожує до дев’яти років позбавлення волі

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові судитимуть організовану головним державним інспектором митного поста “Куп’янськ” Слобожанської митниці групу, учасники якої переправляли до РФ нелегалів. Вартість “послуги” становила $ 1500 з людини.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

Крім митника до складу групи входили 40-річний провідник і 37-річний водій, обидва – жителі Харківської області. Затримали їх у березні цього року під час незаконного переправлення осіб через державний кордон України. За допомогу в незаконному перетині кордону їм було заплачено $ 4500, повідомили в прес-службі прокуратури області.

“Під час затримання організатора злочинної схеми намагався зламати власний мобільний телефон, щоб знищити докази. Правоохоронці вилучили зазначену суму грошей – 4500 доларів, а також мобільний телефон”, – розповіли в прокуратурі.

Судити митника і його подільників будуть по ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або з корисливих мотивів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, Головний інспектор Слобожанської митниці переправляв до РФ нелегалів і терористів.