Правоохоронці затримали у Харкові постачальників пістолетів для криміналітету (фото, відео)

Правоохоронці викрили у Харкові групу, яка займалася виготовленням короткоствольної вогнепальної зброї та боєприпасів для збуту на території регіону.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

“За даними слідства, до складу угруповання входило троє вихідців з країн Південного Кавказу. Зловмисники закуповували стартові та шумові пістолети і переробляли їх у бойові. Для виготовлення набоїв вони використовували картеч від мисливської зброї”, – йдеться у повідомленні.

Основними клієнтами фігурантів були представники кримінальних кіл.

У межах контролю за вчиненням злочину оперативники спецслужби задокументували факт збуту саморобного пістолета та набоїв до нього. За висновками експертів, ці засоби ураження є вогнепальною зброєю та бойовими припасами, які придатні для стрільби.

Операція із викриття і затримання зловмисників проводилась Службою безпеки України спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Харківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Прес-служба поліції області повідомляє, що чоловіки переробляли стартові та шумові пістолети виробництва Туреччини під патрон власного кустарного виробництва калібру 9 мм.

2 липня за адресами реєстрації та мешкання фігурантів та в автомобілі, на якому вони пересувались та використовували у своїй злочинній діяльності, правоохоронці провели сім обшуків. В результаті було виявлено та вилучено понад 40 мобільних телефонів з сім-картками, сім коробок з патронами для пневматичної зброї, дві гранати РГД-5, 15 патронів калібру 9 мм, три пістолети системи “Револьвер”, понад 150 набоїв до них, три пакети з наркотичною речовиною рослинного походження та два пакети з наркотичною речовиною PVP, пристрої для відмикання дверних замків, грошові кошти в сумі 30тис. гривень, запчастини від пістолетів різних марок.

Того ж дня за підозрою у скоєнні злочину затримано 34- і 37-річного зловмисників. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.