Харківський патрульний влаштував бійку в кафе – ДБР проводить розслідування (відео, доповнено)

Фото: dbr.gov.ua

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, повідомили про підозру співробітнику Управління патрульної поліції в Харківській області і цивільній особі. Вони підозрюються в хуліганстві, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

За даними слідства, в липні 2019 компанії, серед яких був і патрульний поліцейський, під час відпочинку в одному із закладів Харкова не сподобався сервіс громадського харчування.

За інформацією прокуратури області, подія сталася на території готельного комплексу, розташованого в Немишлянському районі м. Харкова. Чоловіки знаходились у стані алкогольного сп’яніння.

“Вони почули, як дві жінки спілкуються з представником власників закладу, скаржачись на неякісне обслуговування банкету. Щоб уникнути конфліктної ситуації, зазначений чоловік повідомив, що відвідувачі можуть звернутися до нього наступного дня з метою врегулювання всіх питань, та попрямував до ресторанної зали. Патрульний та його знайомий кинулися на представника власників ресторану та почали наносити йому удари по різним частинам тіла, супроводжуючи побиття нецензурною лайкою”, – розповіли в прокуратурі.

Почувши галас, до входу вийшла дружина потерпілого. Вона намагалась відтягнути свого чоловіка від нападників, проте вони не реагували на зауваження та продовжували вчиняти злочинні дії навіть тоді, коли їхня жертва вже лежала на землі. Потерпілий усе ж таки знайшов у собі сили, підвівся та почав відходити до приміщення ресторану, проте нападники знову кинулися на нього.

У результаті бійки, яка тривала упродовж 30 хвилин, потерпілому спричинено легкі тілесні ушкодження.

За даним фактом проводиться розслідування. Якщо вина підозрюваних буде доведена, поліцейському і його спільникові загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Харківське управління ДВБ Національної поліції України.

Як повідомляв Харків Times, ДБР повідомило про підозру в хуліганстві колишньому керівнику харківського управління СБУ.