У Харкові відкрили перший в Україні центр підтримки підприємців “Дія. Бізнес”

Фото: city.kharkov.ua

1 липня в Харкові спільно з міністерством цифрової трансформації офіційно відкрили перший центр підтримки підприємців в Україні – “Дія. Бізнес”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення мера Харкова Геннадія Кернеса Telegram.

Проект “Дія.Бізнес” включає дві складові: онлайн-платформу і офлайн-центри. Мета проекту – надавати підприємцям максимально повний набір послуг, від пошуку бізнес-ідеї до джерел фінансування.

На порталі доступні:
– онлайн-консалтинг;
– національна безкоштовна онлайн-школа для підприємців;
– карта об’єктів інфраструктури організації підтримки бізнесу;
– єдиний каталог сервісів і можливостей, що постійно оновлюється (знайти партнера, фінансування, виграти грант або скористатися онлайн-послугою);
– каталог бізнес-ідей з шаблонами;
– довідник підприємця – на основі матеріалів профільних державних органів і провідних компаній України.

За словами міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, в оффлайн-центрі можна отримати консультації приблизно по 20 напрямам: валідація бізнес-ідей, фінансовий менеджмент, маркетинг, продажі, HR, фандрейзинг, доступ до фінансування, оподаткування та ін. Також в центрі можна буде протестувати продукт перед продажем, відвідати майстер-клас, воркшоп, форум, конференцію.

Валерія Іонан зазначила, що перелік послуг буде регулярно доповнюватися. Близько 30% з них будуть платними, переважно довгострокові освітні програми, щоб проект працював незалежно від донорських коштів, повідомили в прес-міськради.

Згідно з інформацією на порталі, центр розташований за адресою: на вулиця Сумська, 65. Він має кілька локацій, які будуть працювати за таким графіком:

Консультаційний центр: 9:00-18:00.

Кав’ярня “Зміст”: 9:00-20:00.

Центр підтримки підприємців “Дія.Бізнес”: 9:00-23:00.

Проект з розвитку підприємництва «Дія.Бізнес» ініційований Міністерством цифровий трансформації України. Партнери реалізації проекту – компанії «Visa» і «Хуавей Україна». Регіональний партнер – КУ «Офіс реформ Харкова».