У Харкові мітингували проти призначення заступником губернатора симпатика РФ Валерії Мураєвої (фото)

Вранці 1 липня біля Харківської обласної адміністрації представники різних громадських об’єднань і політичних партій провели пікет проти призначення на пост заступника глави ХОДА Валерії Мураєвої – місцевого політика, відомого своїми антиукраїнськими поглядами.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах.

В акції брали участь представники “Фрайкора”, “Сокола”, ВО “Свободи” та Національного корпусу.

Учасники вийшли на акцію з плакатами, на яких написано: “Ні ватникам в ОДА!”, “Мураєву за порєбрік”, “Ні проросійських реваншу”.

“Валерія Мураєва, яка встигла побувати у всіх проросійських політичних проектах, не може займати жодних державних посад в прикордонній області, де Росія постійно намагається розхитати ситуацію., – повідомив один з учасників акції Darkhunter в Facebook.

До протестувальників вийшов співробітник обладміністрації, вислухав їх і обіцяв донести позицію активістів до глави облдаміністраціі Олексія Кучера.

У заході взяли участь близько 50 учасників. Охорону правопорядку здійснювали 25 працівників поліції, повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Довідка: Валерія Мураєва – депутат Харківської обласної ради, член групи “Слобожанщина”, яку створено на сесії 27 лютого цього року. Раніше ця група, у складі якої 49 депутатів облради, мала назву “Довіряй справам”.

Валерія Мураєва – колишня дружина екс-нардепа, а раніше – голови Зміївської РДА Євгена Мураєва. Він двічі обирався до Верховної Ради, обидва рази – від Зміївського району. У 2012 році – від Партії регіонів, в 2014 – від ОПЗЖ, з якої пізніше вийшов і заявив про створення власної політичної сили “Наші”.

У соціальних мережах Валерія Мураєва не приховує своїх проросійських поглядів. Зокрема, вона пише про Україну:

“Як швидко країна перемігшої гідності перетворилася в непомітну жінку зі шваброю”.

Також вона повторює меседж кремлівської пропаганди, що війна на Донбасі – це внутрішній український конфлікт.