Підприємець “продав” харківському медзакладу неіснуючі альбоми для фотографій на 2,864 млн гривень (фото)

Слідчі Московського відділу поліції Харкова повідомили про підозру за фактом привласнення грошей в особливо великих розмірах підприємцю, який “продав” комунальному закладу охорони здоров’я неіснуючі альбоми для фотографій на 2,864 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що фізична особа підприємець при виконанні договору про закупівлю товару, укладеного між ним та комунальним закладом охорони здоров’я, здійснив привласнення 2,864 млн гривень”, – йдеться у повідомленні.

Підприємець виготовив та скріпив своєю печаткою видаткову накладну, згідно з якою він передав до комунального закладу 8 тис. альбомів для фотографій на загальну суму 2,864 млн. гривень. Також зловмисник виготовив договір на зберігання альбомів для фотографій, згідно з яким він здійснює безоплатне зберігання товару до кінця 2020 року.

2 квітня чоловік передав цю накладну головному бухгалтеру закладу охорони здоров’я. “Матеріально-відповідальна особа підписала документ та не перевірила фактичну наявність товару, зазначеного у накладній. Цього ж дня зловмисник звернувся до головного лікаря та надав йому на підпис договір відповідального зберігання неіснуючих альбомів для фотографій у кількості 8000 штук та акт приймання-передачі товару”, – повідомляють у поліції.

13 квітня заклад охорони здоров’я на підставі платіжного доручення провів оплату за неіснуючі альбоми для фотографій на рахунок підприємця.

Правоохоронці 1 липня повідомили підприємцю про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.