Харків’янка виграла онлайн-турнір зі швидких шахів

Фото: city.kharkov.ua

Харків’янка Ганна Ушеніна здобула перемогу в першому етапі жіночого Гран-прі зі швидких шахів, який проходить онлайн на платформі Chess.com. Всього в турнірі, який складається з шести етапів, беруть участь 16 шахісток.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

За підсумками першого етапу змагань Анна Ушеніна за нокаут-системою виграла у суперниць з Казахстану, Росії та Індії, а в фіналі з рахунком 7:4 перемогла у росіянки Валентини Гуніної. Таким чином, харків’янка завоювала путівки до суперфіналу.

Зазначимо, що в ході турніру кожна з 16 спортсменок візьме участь у трьох етапах, і додатково президент Міжнародної федерації шахів запросить по одній номінантці в кожен з чотирьох етапів. Турнір завершиться 20 липня. Призовий фонд змагань становить 52 тис. дол.

Нагадаємо, Гнна Ушеніна вже вигравала онлайн-змагання, які проходили на цій же платформі. Після кругового турніру вона посіла друге місце, у півфіналі з двох партій зіграла внічию і вийшла в головний поєдинок за додатковим показником.

Довідка. Анна Ушеніна – заслужений майстер спорту України, міжнародний гросмейстер, чемпіонка світу (2012), Європи (2016) і України (2005). У складі збірної України – чемпіонка Всесвітньої олімпіади (2006), світу (2013) і Європи (2013), багаторазовий призер цих змагань. Одна з найбільш титулованих шахісток України та світу.