У прокуратурі Харківської області попередили, що від їх імені шахраї вимагають гроші

Фото: kh.sfs.gov.ua

Шахраї від імені керівництва прокуратури області вимагають гроші.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура Харківської області повідомляє, що останніми днями на Харківщині виявлено спроби невідомих осіб від імені керівництва прокуратури вимагання від громадян грошових коштів.

Зазначена шахрайська схема не нова. Аналогічні злочинні дії вже мали місце в інших регіонах України. Вказані особи від імені керівництва прокуратури області здійснюють дзвінки та надсилають смс-повідомлення з вимогами перерахувати грошові кошти на зазначений ними розрахунковий рахунок.

Прикриваючись чужим ім’ям, зловмисники намагаються здобути легку наживу та одночасно з цим дискредитувати органи прокуратури.

«Зважаючи на викладене, заявляємо, що керівництво прокуратури Харківської області не має жодного відношення до подібних дій!», – зазначають у відомстві.

У випадку отримання подібних дзвінків чи смс-повідомлень від «керівництва» прокуратури необхідно повідомляти про такі незаконні вимоги за телефоном гарячої лінії прокуратури області: 732-02-44, на лінію «102» або до чергової частини ГУНП в Харківській області.

«У жодному разі не виконуйте вказівок шахраїв та не перераховуйте кошти», – закликають у прокуратурі.

Прокуратурою будуть вжиті заходи для встановлення причетних осіб та надання правової оцінки таким діям.

Як повідомив Харків Times, вдень 2 червня співробітники СБУ затримали в ресторані “Ла-Страда” в Харкові двох киян, підозрюваних в “купівлі-продажу” посад губернатора Харківської області та начальника Головного управління Державної податкової служби області.

Співробітники спецслужби встановили, що шахраї готувалися отримати 1 млн доларів за нібито вирішення питання щодо призначення кандидата на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. Ще 100 тисяч доларів зловмисники планували отримати за призначення на посаду начальника Головного управління Державної податкової служби області.