У Харкові на суд по Добкіну ніхто не прийшов

Фото: POLITME.com

Заплановане на 30 червня засідання суду Дзержинського районного суду Харкова у справі екс-мера Харкова і екс-нардепа Михайла Добкіна, колишніх і нинішніх чиновників Харківської міської ради, підозрюваних в шахрайстві з землею і зловживанні службовим становищем, не відбулося.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Засідання перенесли, оскільки ніхто зі сторін до Дзержинського районного суду Харкова не прибув.

Як пояснили в приймальній судді Олексія Шишкіна, який розглядає цю справу, учасники процесу заздалегідь направили клопотання про перенесення розгляду. На якій підставі, в приймальні не уточнили.

Засідання відклали до 22 липня.

Почати розгляд справи не можуть вже більше півтора року.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, справа, яку розглядає Дзержинський райсуд, передали до суду восени 2018 го. Йдеться про незаконну, за версією слідства, передачу землі в приватну власність. 10 років тому посадовці в порушення закону передали в приватну власність понад сімдесят гектарів землі, стверджують у прокуратурі. Сума збитків – понад 200 мільйонів гривень. У прокуратурі таке відчуження землі назвали “кооперативною схемою”.

У справі шестеро підозрюваних: колишній мер Харкова, а колишній нардеп Михайло Добкін, екс-головний архітектор міста Сергій Чечельницький, екс-заступниця мера Тетяна Овіннікова та троє засновників житлових кооперативів. Усіх підозрюють у шахрайстві, посадовців ще й у зловживанні службовими обов’язками.