“Шкарлет out” – в Харкові вийшли на акцію за звільнення в.о. міністра освіти

30 червня в Харкові кілька десятків людей вимагали звільнення недавно призначеного виконуючим обов’язки міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах.

Акцію провели на вулиці Сумській, під стінами Харківської обладміністрації. В руках учасники протесту тримали плакати з написами: “Шкарлет out”, “Мені не нормас”. Вони скандували: “Шкарлет нам не міністр!” і “Стоп Шкарлет!”.

На думку протестуючих, колишній регіонал Сергій Шкарлет не відповідає займаній посаді.

25 червня Кабінет міністрів України призначив ректора Чернігівського технологічного університету Сергія Шкарлета виконуючим обов’язки міністра освіти. При цьому профільний комітет Ради не підтримав кандидатуру Шкарлета. Голосування в сесійній залі за кандидатуру Шкарлета на посаді міністра освіти і науки України не проводилося.

У 2010 році Шкарлет був обраний до Чернігівської обласної ради від “Партії регіонів”. В інтерв’ю ЗМІ він підкреслював, що є прихильником “Партії регіонів” ще з 2004 року. І заявляв, що політичні орієнтири вибрав “ще в 2004 році”. За інформацією ЗМІ, перебуває в дружніх відносинах з екс-міністром освіти і науки часів президента Януковича Дмитром Табачником.

На сайті помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях була опублікована інформація про плагіаті в монографії в співавторстві ректора Сергія Шкарлета.