Інженер тепломереж піде під суд за вимагання хабара (фото)

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно провідного інженера КП “Харківські теплові мережі”, якого звинувачують у вимаганні 55 тис. грн хабара за відключення квартири від централізованого опалення та встановлення автономного.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У ході досудового розслідування встановлено, що інженер вимагав неправомірну вигоду у розмірі 55 тис. грн за підготовку та безперешкодне узгодження технічної документації щодо відключення житлової квартири від мереж централізованого опалення, з подальшим встановленням автономного опалення.

“4 лютого 2020 року вказаного інженера затримали на “гарячому” у його службовому кабінеті під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 20 тис. грн з озвучених 55 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Посадовця обвинувачують у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у лютому Служба безпеки України затримала за одержання неправомірної вигоди посадовця міського комунального підприємства “Харківські теплові мережі”.