У харківську лікарню, де відмовлялися лікувати пацієнтів з COVID-19, прийшли анестезіологи та інтерни

Фото: suspilne.media

У Харківському диспансері радіаційного захисту вдалося частково вирішити кадровий дефіцит, якій виник після масових звільнень співробітників через те, що установа стала приймати на лікування хворих з коронавірусом.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

За словами директора диспансеру Ірини Пироговой, станом на 26 червня в установі практично вирішена проблема з анестезіологами. Після звільнень і відмов чинного персоналу надавати допомогу хворим COVID-19 в лікарні залишився тільки один анестезіолог. Зараз до нього приєдналися ще чотири фахівці.

Також на роботу влаштувалися два інтерна і медична сестра, яка раніше працювала в лікарні за сумісництвом, а тепер буде працювати повноцінно.

«У нас не вистачає мінімум п’ять терапевтів, до 10 лікарів інших спеціальностей, 25 медичних сестер і близько 15 молодших медичних сестер. Також у нас немає рентген-лаборанта, це гостра проблема в даний час. Також потрібен працівник з киснем. Наш співробітник працює з 22-го червня без перерви, тому що потрібно перемикати кисневі балони », – пояснила Ірина Пирогова.

Крім того, необхідно вирішувати технічні питання з подачею кисню для лікування важких хворих. Якщо всі ці питання будуть вирішені, заклад зможе прийняти до 90 пацієнтів з COVID-19. Зараз їх в чорнобильській лікарні 19, один – у важкому стані.

Як повідомляв Харків Times, 18 червня обласна інфекційна лікарня виявилася переповнена, і глава ХОДА Олексій Кучер заявив, що пацієнтів з СOVID-19 буде приймати диспансер радіаційного захисту

Вранці 22 червня представники чорнобильських організацій влаштували акцію проти відкриття диспансеру радіаційного захисту для прийому хворих COVID-19.

У зіткненнях біля диспансеру радіаційного захисту постраждали двоє поліцейських.

Співробітники Чорнобильської лікарні відмовляються лікувати пацієнтів з COVID-19.

У Харківській області станом на 9:00 27 червня виявлено 2046 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 53 з яких – за минулу добу.