В Харкові обрали запобіжний захід чорнобильцю, підозрюваному у сутичках з поліцією

Фото: Наталья Попова/Facebook

Дзержинський районний суд Харкова відпустив під нічний домашній арешт 68-річного ліквідатора на Чорнобильскій АЕС Віктора Собка, підозрюваного у скоєнні правопорушень під час акції біля диспансеру радіаційного захисту.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

За словами Віктора Собка, прокуратура просила взяти його під цілодобовий домашній арешт на два місяці. Суд вирішив, що достатньо часткового — домашнього арешту у нічний час.

Після засідання чорнобилець поїхав додому у місто Лубни Полтавської області, де має дотримуватися вимог судової ухвали.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, 18 червня обласна інфекційна лікарня виявилася переповнена, і глава ХОДА Олексій Кучер заявив, що пацієнтів з СOVID-19 буде приймати диспансер радіаційного захисту

Вранці 22 червня представники чорнобильських організацій влаштували акцію проти відкриття диспансеру радіаційного захисту для прийому хворих COVID-19.

У зіткненнях біля диспансеру радіаційного захисту постраждали двоє поліцейських.

Учаснику акції протесту 68-річному пенсіонеру з міста Лубни Полтавської області повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених трьома статтями КК: ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ч. 2 ст. 296 (хуліганство).